سفارش تبلیغ
صبا ویژن
کدورت، سرآغاز جدایی است . [امام علی علیه السلام]
روان نما

علل فرار ازمدرسه.

برای پیدا کردن علل و ریشه رفتارهایی نظیر فرارازمدرسه درکودکان ، نوجوانان و جوانان باید علل وعوامل مختلفی را جستجوکرد که عبارتند از:

1 – خانواده ازهم گسیخته. دربرخی از خانواده ها به علت فوت یاجداشدن والدین از یکدیگر و نبود سرپرست هرج ومرج به وجود می آید و مشاجرات لفظی،نزاع وکشمکش و عدم تفاهم اخلاقی وعقیدتی ورفتارهای خلاف، حکمفرما می شود. این رفتارها منجر به بروزمشکلات روحی –روانی اعضا خانواه می شود، که نتیجه آن بی توجهی ،بازی گوشی و انجام ندادن تکالیف است وسرانجام آن مدرسه گریزی است.

2 – مردود شدن یا افتادن. افتادن دربعضی از واحدهای درسی ومردودشدن منجر به فرار ازمدرسه می گردد. دو عامل احتمالی مردود شدن عبارت است از:

الف – ضعف پایه ی تحصیلی . عده ای از دانش آموزان در فراگیری دروس مانند ریاضیات، فیزیک ، شیمی ، زبان ضعیف هستند ولذا، فراگیری این دروس در دوره های بالاتر برای آن ها دشوار تر می شود. این گونه افراد سعی دارند با حفظ کردن طوطی وار مسئله را حل کنند ولی این چاره کار نیست.

ب – افت ناگهانی تحصیل . تعداد زیادی از والدین از افت تحصیلی فرزندان خود ناراحت هستند که باعث تفکر و واکنش خود دانش آموز نیز می شود. وظیفه ی والدین در این گونه مواقع ریشه یابی مسئله است.

این چنین دانش آموزانی در روبه رو شدن با دوستان سال قبل که در کلاس های بالاتری قرار دارند دچار رنجش خاطر می شوند ودرخود احساس شرمندگی می کنند . لذا، در این گونه مواقع انتقال وتغییردادن مدرسه ی فرد کار مفیدی است.

3 – بی علاقگی به درس. دانش آموزانی که نسبت به درس بی علاقه هستند، نسبت به آینده خود ناامید ومایوس می شوند و اظهار می دارند که « مغزم گنجایش مطالب درسی را ندارد» و یا درس را نمی فهم. . می توان از سخنان آنان به این نتیجه رسید که رفتن به مدرسه برایشان بی فایده است.بیشترین فراوانی چنین افرادی متعلق به خانواده های از هم گسیخته ومتزلزل است.

چنانچه این افراد گونه دانش آموزان به یک یا چند رشته فنی از قبیل تعمیرلوازم منزل برقی ، کامپیوتر، مکانیک، الکترونیک و .. که بیشتر جنبه عملی و کاربردی دارندو در شاخه های فنی و حرفه ای وکار ودانش وجود دارند هدایت شوند، از مدرسه گریزی آن های جلو گیری می شود.

4 – بی توجهی والدین نسبت به فرزند. بی توجهی هنگامی که از حد خودش بگذرد دانش آموز مجبور می شود تا با لباسهای کثیف،کهنه وبا کفش های پاره به مدرسه برود، گاهی نیز بدون توجه به صرف صبحانه و نهار دانش آموز وارد مدرسه می شود.این مسائل باعث احساس حقارت در دانش آموز شده بطوریکه وی ترجیح می دهد به مدرسه نرفته وسرکلاس حاضر نشود.

5 – عدم رفاه مالی . نداشتن وضع مالی مناسب نیزیکی از عللی است که سبب مدرسه گریزی می شود. گاه به علت نیاز مالی خانواده، دانش آموز مجبوراست کارکند. لذا، کار وی باعث می شود تا نتواند به موقع به تکالیف تحصیلی اش بپردازد پس به ناچارمجبوربه غیبت ازمدرسه می شود تا بتواند با کا رکردن خود آبروی خانواده اش را حفظ کند واز این راه رضایتی نسبی کسب کند.

6 – تبعیض قایل شدن. تبعیض قایل شدن بین دانش آموزان به وسیله ی دبیران و سایر کارکنان مدرسه باعث بوجودآمدن فاصله بین آن ها و سایر دانش آموزان می شود. لذا، بیشتر اوقات دانش آموزان ممتاز، زیبا و خوش بیان بیشتر از سایرین مورد توجه مسئولین مدرسه قرار خواهند گرفت که مسئله ای طبیعی است زیرا ذات انسان تمایل به زیبایی پرستی دارد، ولی این امر نباید در مورد وضعیت مالی افردا نیز وجود داشته باشد.

7 – عقب ماندگی ذهنی . کسانی که در یادگیری درسی ومهارت های شغلی از دانش آموزان دیگر کند تر هستند عقب مانده به حساب می آیند. برحسب این که تا چه اندازه دریادگیری مطالب درسی، مهارت های شغلی و سازگاری اجتماعی از دوستان خود عقب افتاده باشند به طبقات مختلفی تقسیم می شوند .

8 - ترس از تنبیه بدنی.ترس از تنبیه شدن توسط معلم، ناظم یا مدیر( به خاطر کوتاهی در انجام تکالیف درسی، یا بی نظمی و نقض قوانین مدرسه) هم می تواند منجر به ترک فرار از مدرسه باشد.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط عبدا... شیرانی 91/3/8:: 12:7 عصر     |     () نظر