سفارش تبلیغ
صبا ویژن
خدا بر عهده نادانان ننهاد که دانش آموزند تا بر عهده دانایان نهاد که بدانان بیاموزند . [نهج البلاغه]
روان نما

 

شناسایی افراد معتاد:

برای شناسایی افراد معتاد خصوصا نوجوانان و جوانان راه های مختلفی وجود دارد که به اجمال فهرست می شود. البته مواد مخدر جدید ممکن است که این علائم را نداشته باشد و با تشخیص کیلینکی و آزماشگاهی قابل تشخیص باشد.

الف – شناسایی از روی اختلات رفتاری فرد.

1 – دروغگویی . برای لو نرفتن خود به سوالاتی مختلفی که از آن ها می شود مانند کجا بودی، چه خوردی، پولت را کجا خرج کردی و آیا پول داری یانه و... جواب راست نمی گویند.

2 – عدم خلق و خوی ثابت. مصرف مواد مخدر در ساعات معینی از شبانه روز باعث می شود که مانند افراد عادی و غیر معتاد نتوانند درمیهمانی ها وگردش ها با دیگران به سربرند. آنها برای رسیدن به مکانی خلوت که بتواند موادشان را مصرف کنند تلاش دارند، پس میهمانی و گردش ها خود را نیمه کاره می گذارند وچنانچه در این راه با موانعی روبه رو شوند نوعی ناکامی که حالت پرخاشگری و یا تحریک پذیری دارد ، ازخود نشان می هند چنین حالتی وقتی به اوج خود می رسد که فر به دنبال تهیه مواد مخدر برود ودست خالی باز گردد.

3 – شیب نشینی های مکررباافرادی خاص. نتیجه این شب نشین های طولانی ، سردرد، تهوع واستفراغ ، سستی ی حالت هایی مانند خندیدن وگریه کردن بدون دلیل.

4 – گوشه گیری و منزوی شدن. شخص معتاد تمایل دارد چند ساعت در اتاقی تنها بماند وعلاقه وتمایلی به زندگی سالم نداشته باشند. این گونه افراد درمیهمانی ها ی طولانی همراه با خانواده نیز شرکت نمی کنند.

5 – حرکات مشکوک و پنهان کاری درمنزل ومحل کار. افرادمعتاد معمولا دوست ندارندکسی از کار آن ها سر دربیاوردهمیشه سعی می کنند وسایل و لوازم خود را از دیگران پنهان نگاه دارند.

6 – خروج ازمنزل خصوصا بعد ازظهرها واوخر شب. برای خارج از منزل دلابل خاصی را ارایه می کنند. زیرا برای مصرف نیاز به مکانی خارج از منزل دارند.

7 - ارایه صورت خرج های صوری . برای تهیه پول مواد، فرد یا جوانی که برای منزل خرید می کند، محبوراست مقداری خرج های اضافی به صورت صوری به فهرست خرج های واقعی گزارش کند یا نوجوان با درخواست پول برای هزینه های دروغین بر مقدارپول توجیبی خود بیفزاید.

8 – دوستان مشکوک. دوستی با افراد معتاد، مشکوک وکسانی که سابقه ی دزدی و زندان دارند و وجهه ی اجتماعی خوبی ندارند، از ویژگی های فردمعتاد است.

9 – سرقت کردن. نوجوانان و جوانانی که مبتلا به موادمخدر هستند چون از نظرمالی درتنگنا هستند درآغاز اعتیاد خود دست به سرقت اموال خانواده ، همسایگان ، دوستان یا سرقت اموال افراد ناشناس میزنند.

10 – داشتن دوستان ناباب. اصولا نوجوانانی که با دوستان معتاد رفت وآمد دارندمانند آنها هستند.

11 – عدم تمایل به مسافرت های دور. مسافرت های دورنوعی محک برای شناسایی معتا دست، زیرا حمل مواد مخدر درمسیرمسافرت مشکل است. و از طرفی به دلیل درمعرض کنترل بودن دیگران مصرف هم مشکل خواهد بود.

12 – در خانه ماندن. درمواقع اجرای طرح جمع آوری معتادان ازسطح جامعه ، فردمعتاد تمایلی به بیرون رفتن از خانه ندارد وتلاش دارد به هر بهانه ای در منزل بماند.

13 – خارج شدن از خانه برای مراجعه به مکان های خاص.فردمعتاد برا ی تهیه مواد به مکان های مشخص و همیشگی مراحعه می کند.

14 - حساسیت نشان دادن به بحث های ضد اعتیاد. فرد معتاد در این گونه مباحث سعی دارد موضوع بحث را عوض کند یا در بحث هایی که درمورد ترک اعتیاد است سعی دارد این ترک را موقتی جلوه دهد

15 - . معمولا جوانان معتاد کمتردر این گونه مجالس ظاهرمی شوند وتمایلی به این گونه فعالیت ها ندارند.

16 – قرص گرفتن پول از دیگران . برای تهیه مواد از دوستان و آشنایان به بهانه های مختلف پول قرض می گیرند یا وسایل شخصی خود را با کمتر از قیمت اصلی به فروش می رسانند.


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط عبدا... شیرانی 91/3/7:: 10:22 صبح     |     () نظر